Chi kung

Wat is chi kung?

Chi kung betekent energietraining. Chinezen doen deze oefeningen massaal ’s ochtends in de open lucht. Ik bied in het najaar een serie van 10 wekelijkse lessen aan. En je kunt in de periode augustus t/m oktober 3 keer meedoen met chi kung gevolgd door een wandeling.

chi kung in het park Purmerend. Bertbeweegtje
Eenvoudig

Tijdens de lessen onderzoeken we hoe we bewegen. Het verschil met westerse gymnastiekoefeningen is dat je met chi kung de energie (of chi) die er al is in de aarde en de lucht is, toelaat in je lichaam. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. De oefeningen zijn  eenvoudig. Je kunt er snel een dagelijkse routine van maken.

Waarom zou je chi kung doen?

Chi kung helpt je om goed bij jezelf te blijven, contact te krijgen met alle onderdelen van je lichaam en ook lenig te blijven.  Maar het mooiste van alles is dat je je meer verbonden gaat voelen met alles om je heen. De uitdaging is om de oefeningen te verdiepen en steeds meer te gaan voelen wat ze met je doen.

chi kung energieoefeningen Zuidoostbeemster door Bert Mentink

Mogelijkheden om mee te doen

9 wekelijkse chi kunglessen op maandagmorgen
Plaats: buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, Zuidoostbeemster. Data: maandagochtenden van 23 september t/m 25 november 2019 met uitzondering van 21 oktober: 10.00 u tot 11.00 u.
De kosten bedragen €10,– per les. Je kunt in deze periode gratis een proefles volgen. Als het bevalt kun je kiezen voor een serie vervolglessen.

9 wekelijkse chi kunglessen op maandagavond
Plaats: Purmerenderweg 196 Zuidoostbeemster
Data: maandagavonden van 23 september t/m 25 november 2019
met uitzondering van 21 oktober: 19.30 u tot 20.30 u
De kosten bedragen € 10,– per les. Op afspraak kun je op een van deze avonden een gratis proefles volgen. Als het bevalt kun je kiezen voor een serie vervolglessen.

Chi kung en een wandeling:
Kosten: € 10,– pp inclusief koffie/thee en iets lekkers.
Vertrek: vanaf Purmerenderweg 196 te Zuidoostbeemster.
Datum: zaterdag 12 oktober.
Dagindeling:

10.00-10.15: kennismaking bij een kop thee of koffie.
10.15-11.00: Chi kung in de tuin
11.00-12.30: wandeling van 5 km
12.30-12.45: afsluiting bij een kop thee of koffie.

Chi kung in de tuin
Op hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020 kun je van 10.00 tot 16.00 u. gratis meedoen met chi kung in de tuin van Purmerenderweg 196. Voor of na de les
kun je thee of koffie drinken met iets lekkers.

Individuele chi kunglessen
Kun je niet op bovengenoemde data of heb je liever geen les in groepsverband dan zijn ook individuele lessen mogelijk. De kosten van deze lessen van een uur bedragen € 32,–. Ook als groep kun je een aanvraag doen voor andere data. De kosten zijn dan afhankelijk van de grootte van de groep en de accommodatie waarin het plaatsvindt. Wil je eens een individuele proefles van een uur, dan kan dat voor € 15.

Inschrijven:
Vul hieronder het formulier in, om deel te nemen aan chi kung. Voor de gratis workshops op 30 mei hoef je je niet in te schrijven. Het is dan vrije inloop. 
Inschrijfformulier

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.