Even voorstellen

Deventer, Utrecht, Amsterdam
Ik  werd geboren in 1950 in de gemeente Apeldoorn. Mijn jeugd bracht ik voornamelijk door in Deventer, onderbroken door 4 jaar op een internaat (seminarie) in Apeldoorn. Op mijn 18e  ging ik sociologie studeren in Utrecht. Tegen het eind van mijn studie ging ik samenwonen met José in Amsterdam. José en ik zijn in 1975 getrouwd.  

bert

Meteen werk
Na het afstuderen was er meteen werk in Den Haag en Amsterdam. In 1979 was er een baan als socioloog bij de gemeente Purmerend en een (oud) huis in Zuidoostbeemster.

Shiatsu
Eind jaren 80 had ik sterk de behoefte om naast het theoretisch met mensen bezig zijn (sociologie) meer praktisch met hen aan de slag te gaan. Dit leidde tot een studie en praktijk in shiatsu (Japanse drukpuntmassage) Hiervan is de kern dat je met je handen contact legt met mensen en ze helpt de energie te laten doorstromen naar plaatsen waar dat nodig is.

Behoefte aan expressie
Tegelijkertijd had ik de sterke drang om allerlei kanten van mezelf te ontwikkelen die tot dan toe verborgen waren gebleven. Ik ging zingen, dansen, toneel spelen etc. Een eyeopener was dat je die dingen niet hoeft te kunnen, maar gewoon kunt gaan doen.  

Qigong
Nadat ik in 2009 met shiatsu was gestopt ging ik o.a. door met Qigong. Je kunt zelf zodanig contact maken met je lichaam dat de energie gemakkelijker doorstroomt.  

Wandelen
Mijn grootste hobby heb ik nog niet genoemd: dat is wandelen. Ik maak veel dagwandelingen. Dat doe ik alleen, met mijn partner of met vrienden. In 2014 rondde ik de tocht naar Santiago de Compostela af.

Wandelgesprekken
Nieuw in mijn programma is het voeren van wandelgesprekken. Tijdens mijn baan als socioloog leerde ik o.a. veel te luisteren naar mensen en hen te helpen hun verhaal te vertellen door door te vragen. Ik heb er veel plezier in om dit te blijven doen en er een eigen draai aan te geven.

Voeding
Zoals je boven kunt lezen ben ik vooral met de bewegingskant van gezond leven bezig. Mijn partner José heeft  hetzelfde gedaan met de voedingskant. Zij heeft 20 jaar een theetuin en een vegetarisch huiskamerrestaurant gerund. Daarin draaide ik zo nodig mee. We hebben veel activiteiten georganiseerd waarin voeding en beweging waren gecombineerd. 

Gepensioneerd
Sinds december 2015 ben ik gepensioneerd. Graag wil ik zo lang mogelijk gezond blijven. Ik denk dat ik een gezonde levensstijl heb ontwikkeld. Alhoewel dat altijd een zoektocht blijft. Ik wil mensen graag helpen met hun zoektocht naar een gezond leven door activiteiten aan te bieden zoals op deze website beschreven.

Opleidingen:
1962-1969: Gymnasium te Apeldoorn en Deventer
1969-1976: Sociologie te Utrecht
1989-1997: Iokai Shiatsu te Amsterdam
1989-heden: Vele workshops zang, dans, chi kung, (wandel)gesprekken
2019: Opleiding Qigong bij ICZO Antwerpen

Werk en vrijwilligerswerk
1965-1976: vele baantjes tijdens vakantie en studie (o.a. in haven Rotterdam)
1976-1977: Leraar sociologie te Den Haag
1977-1979: Beleidsmedewerker mr. A. de Graaf stichting te Amsterdam
1979-2015: Onderzoeker bij de gemeente Purmerend
1997-2009: Iokai shiatsutherapeut te Zuidoostbeemster
1998-2008: Secretaris van de vereniging voor Iokaishiatsutherapeuten
2001-2008: Geven van cursussen shiatsu in Monnickendam, Purmerend en Zuidoostbeemster
2009-heden: Organisator van wandelingen, workshops stem-, dansexpressie, qigong en wandelgesprekken.

Meer weten? Neem even Contact met me op.

Reacties zijn gesloten.