Qigong

Wat is qigong?

Qigong (in het verleden ook wel chi kung genoemd) betekent energietraining. Chinezen doen deze oefeningen massaal ’s ochtends in de open lucht. Ik bied wekelijkse lessen aan op maandagochtenden. 

chi kung in het park Purmerend. Bertbeweegtje
Eenvoudig
Tijdens de lessen onderzoeken we hoe we bewegen. Het verschil met westerse gymnastiekoefeningen is dat je met qigong de energie (of qi) die er al is in de aarde en de lucht is, toelaat in je lichaam. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. De oefeningen zijn eenvoudig. Je kunt ze meteen meedoen en er snel een dagelijkse routine van maken.

Waarom zou je qigong doen?
Qigong helpt je om goed bij jezelf te blijven, contact te krijgen met alle onderdelen van je lichaam, lenig te blijven en ook je weerstand op peil te houden.  Maar het mooiste van alles is dat je je meer verbonden gaat voelen met alles om je heen. De uitdaging is om de oefeningen te verdiepen en steeds meer te gaan voelen wat ze met je doen.

chi kung energieoefeningen Zuidoostbeemster door Bert Mentink

Mogelijkheden om mee te doen

Qigong buiten
Van 13 juni t/m 29 augustus 2022 kun je op maandagochtenden van 10.00 tot 11.00 deelnemen aan qigong op het mooie ruime grasveld bij de Z-innkapel in Zuidoostbeemster. Het adres is: prinses Wilhelminasingel 39. De kosten bedragen € 7,50 per keer.  Bij slecht weer is de kapel beschikbaar. 

Qigong binnen 
Van 6 september 2021 t/m 30 mei 2022 en vanaf 5 september 2022 kun je op maandagochtenden van 10.00u tot 11.00u deelnemen aan qigong in Centrum Oase, Amstellaan 2 in Purmerend. Je kunt in deze hele periode een gratis proefles nemen en daarna beslissen of je regelmatig gaat deelnemen.
Als je wilt deelnemen geef je je op per maand. Je geeft aan hoeveel lessen je waarschijnlijk aanwezig zult zijn en betaalt achteraf voor het aantal lessen dat je daadwerkelijk hebt meegedaan. De kosten bedragen € 10,– per les. 

Qigong en een wandeling:
Op zaterdag 27 augustus 2022 vindt er een wandeling plaats gecombineerd met qigong.  
Dagindeling:

10.00-10.15: kennismaking bij een kop thee of koffie.
10.15-11.00: Qigong in de tuin
11.00-12.30: wandeling van 5 km
12.30-12.45: afsluiting bij een kop thee of koffie.
Kosten: € 10,– pp inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Individuele qigonglessen
Kun je niet op bovengenoemde data of heb je liever geen les in groepsverband dan zijn ook individuele lessen mogelijk. De kosten van deze lessen van een uur bedragen € 30,–. Ook als groep kun je een aanvraag doen voor andere data. De kosten zijn dan afhankelijk van de grootte van de groep en de accommodatie waarin het plaatsvindt. Wil je eens een individuele proefles van een uur, dan kan dat voor € 15.

Inschrijven:
Vul hieronder het formulier in, om deel te nemen aan qigong. 
Inschrijfformulier

 

Reacties zijn gesloten.