Qigong

Wat is qigong?

Qigong (in het verleden ook wel chi kung genoemd) betekent energietraining. Chinezen doen deze oefeningen massaal ’s ochtends in de open lucht. Ik bied wekelijkse lessen aan op maandagochtenden en woensdagavonden. Je kunt een keer gratis deelnemen alvorens je besluit aan een reeks lessen deel te nemen. Daarnaast kun je  in 2020 2 keer meedoen met qigong gevolgd door een wandeling.

chi kung in het park Purmerend. Bertbeweegtje
Eenvoudig
Tijdens de lessen onderzoeken we hoe we bewegen. Het verschil met westerse gymnastiekoefeningen is dat je met qigong de energie (of qi) die er al is in de aarde en de lucht is, toelaat in je lichaam. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. De oefeningen zijn eenvoudig. Je kunt ze meteen meedoen en er snel een dagelijkse routine van maken.

Waarom zou je qigong doen?
Qigong helpt je om goed bij jezelf te blijven, contact te krijgen met alle onderdelen van je lichaam en ook lenig te blijven.  Maar het mooiste van alles is dat je je meer verbonden gaat voelen met alles om je heen. De uitdaging is om de oefeningen te verdiepen en steeds meer te gaan voelen wat ze met je doen.

chi kung energieoefeningen Zuidoostbeemster door Bert Mentink

Mogelijkheden om mee te doen

9 wekelijkse qigonglessen op maandagmorgen 
Plaats: in de Beemsterzaal van buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, Zuidoostbeemster.
Data: maandagochtenden van 3 februari t/m 20 april  met uitzondering van 17 februari, 2 maart en 13 april: 10.00 u tot 11.00 u.
De eerste les is een open les en gratis. Als je door wilt gaan kies en betaal je vooraf voor het aantal lessen dat je aanwezig kunt zijn. De kosten bedragen 10 euro per les. Bij voldoende belangstelling gaan de lessen door in mei en juni. 

10 wekelijkse qigonglessen op woensdagavond
Plaats: in de Beemsterzaal van buurthuis Zuidoostbeemster, Middenpad 2, Zuidoostbeemster.
Data: woensdagavonden van 5 februari t/m 15 april
met uitzondering van 19 februari: 20.15 tot 21.15 u
De eerste les is een open les en gratis. Als je door wilt gaan kies en betaal je vooraf voor het aantal lessen dat je aanwezig kunt zijn. De kosten bedragen 10 euro per les.

Qigong en een wandeling:
Vertrek: vanaf Purmerenderweg 196 te Zuidoostbeemster.
Data:  zaterdag 14 maart en zaterdag 12 september.
Dagindeling:

10.00-10.15: kennismaking bij een kop thee of koffie.
10.15-11.00: Qigong in de tuin
11.00-12.30: wandeling van 5 km
12.30-12.45: afsluiting bij een kop thee of koffie.
Kosten: € 10,– pp inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Qigong in de tuin
Op hemelvaartsdag, donderdag 21 mei 2020 kun je van 10.00 tot 16.00 u. gratis meedoen met qigong in de tuin van Purmerenderweg 196. Voor of na de les
kun je thee of koffie drinken met iets lekkers.

Individuele qigonglessen
Kun je niet op bovengenoemde data of heb je liever geen les in groepsverband dan zijn ook individuele lessen mogelijk. De kosten van deze lessen van een uur bedragen € 30,–. Ook als groep kun je een aanvraag doen voor andere data. De kosten zijn dan afhankelijk van de grootte van de groep en de accommodatie waarin het plaatsvindt. Wil je eens een individuele proefles van een uur, dan kan dat voor € 15.

Inschrijven:
Vul hieronder het formulier in, om deel te nemen aan qigong. Voor de gratis workshops op 21 mei hoef je je niet in te schrijven. Het is dan vrije inloop. 
Inschrijfformulier

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.