Qigong

Wat is qigong?

Qigong (in het verleden ook wel chi kung genoemd) betekent energietraining. Chinezen doen deze oefeningen massaal ’s ochtends in de open lucht. Ik bied wekelijkse lessen aan op maandagochtenden en -avonden. 

chi kung in het park Purmerend. Bertbeweegtje
Eenvoudig
Tijdens de lessen onderzoeken we hoe we bewegen. Het verschil met westerse gymnastiekoefeningen is dat je met qigong de energie (of qi) die er al is in de aarde en de lucht is, toelaat in je lichaam. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. De oefeningen zijn eenvoudig. Je kunt ze meteen meedoen en er snel een dagelijkse routine van maken.

Waarom zou je qigong doen?
Qigong helpt je om goed bij jezelf te blijven, contact te krijgen met alle onderdelen van je lichaam, lenig te blijven en ook je weerstand op peil te houden.  Maar het mooiste van alles is dat je je meer verbonden gaat voelen met alles om je heen. De uitdaging is om de oefeningen te verdiepen en steeds meer te gaan voelen wat ze met je doen.

chi kung energieoefeningen Zuidoostbeemster door Bert Mentink

Mogelijkheden om mee te doen

Qigong buiten
Van 3 juni  t/m 26 augustus 2024 kun je op maandagen van 10.00u tot 11.00u en van 20.00u tot 21.00u deelnemen aan qigong op het grasveld bij Centrum Oase Amstellaan 2  in Purmerend. De kosten bedragen € 5,– per keer. Kom je voor het eerst dan is het gratis. Bij slecht weer gaan we naar binnen. De kosten zijn dan € 10,–.

Qigong binnen 
Van 4 september 2023 t/m 27 mei 2024 kun je op maandagen van  10.00u tot 11.00u en van 20.00u tot 21.00u deelnemen aan qigong in Centrum Oase, Amstellaan 2 in Purmerend. Kom je voor het eerst dan kun je in deze hele periode een gratis proefles nemen en daarna beslissen of je regelmatig gaat deelnemen.
Als je wilt deelnemen geef je je op per maand. Je geeft aan hoeveel lessen je waarschijnlijk aanwezig zult zijn en betaalt achteraf voor het aantal lessen dat je daadwerkelijk hebt meegedaan. De kosten bedragen € 10,– per les. 

Qigong en een wandeling:
Op verzoek van een groep kan er een wandeling plaatsvinden gecombineerd met qigong. Dit kan een eerste kennismaking met qigong zijn, maar is ook geschikt voor gevorderden. 
Voorbeeld van een dagindeling:

10.00u-10.30u:  Qigong in  Centrum Oase, Amstellaan 2 Purmerend
10.30u-12.30u: wandeling van 5 km. onderbroken door horecabezoek ergens in Purmerend
Kosten: € 15,– pp inclusief koffie/thee en iets erbij bij de horeca.

Individuele qigonglessen
Kun je niet op bovengenoemde data of heb je liever geen les in groepsverband dan zijn ook individuele lessen mogelijk. De kosten van deze lessen van een uur bedragen € 30,–. Ook als groep kun je een aanvraag doen voor andere data. De kosten zijn dan afhankelijk van de grootte van de groep en de accommodatie waarin het plaatsvindt. Wil je eens een individuele proefles van een uur, dan kan dat voor € 15.

Stem- en dansexpressie voorafgegaan door qigong.
Een bijzondere ervaring is een workshop waarin stem- en dansexpressie worden gecombineerd met qigong. Eerst komen we goed in contact met ons lichaam met qigong. Dan verkennen we de mogelijkheden van onze stem en de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam en ten slotte combineren we dat in vrije expressie van lichaam en stem.
Het mooie is dat je bij deze expressie niet hoeft na te denken. Het gebeurt op dat moment.

Datum en locatie: op zaterdag 16 maart 2024 van 13.30u tot 16.30u in Centrum Oase Amstellaan 2 in Purmerend
Prijs: € 15,–

Dagindeling:
13.30u – 14.00u: qigong
14.00u – 14.30u: verkenning van je stem
14.30u – 15.00u: verkenning van je bewegingsmogelijkheden
15.00u – 15.15u: pauze met thee
15.15u – 16.30u: vrije expressie op verschillende manieren

Inschrijven:
Vul hieronder het formulier in, om deel te nemen aan qigong. 
Inschrijfformulier

 

Reacties zijn gesloten.