Innerlijke kracht door qigong

Innerlijke kracht door qigong

Op het eerste gezicht lijkt qigong op gymnastiek. Toch zijn de verschillen groot. Het eerste dat opvalt is dat het langzame bewegingen zijn. Dat komt omdat ze meegaan op het ritme van de ademhaling. Je kunt qigong daarom ook mindful of meditatief bewegen noemen. Je geeft het lichaam de kans om de energie of qi die in het lichaam en overal om ons heen is op te nemen en te verspreiden. Doordat alle onderdelen van het lichaam aandacht krijgen komt de energie ook terecht op plekken die je weinig gebruikt. Deze komen tot leven. Langzamerhand ga je dieper ademhalen en bouw je door qigong meer innerlijke kracht op.

qigong in het buurthuis

meer innerlijke kracht door qigong

Qigong bestaat uit eenvoudige bewegingen en houdingen, die je snel aanleert en die daarom meteen al effectief kunnen zijn. Fijn is ook dat je er niet van gaat transpireren en dat je geen speciale kleding nodig hebt. Als je ook weet dat je niet beoordeeld wordt en dat alles in een gemoedelijke en ontspannen sfeer plaatsvindt, dan staat niets je in de weg om volledig van qigong te genieten.

Je kunt op maandagochtend 3 februari van 10.00u tot 11.00u en op woensdagavond 5 februari van 20.15u tot 21.15u gratis kennismaken met qiqong. Daarna beslis je of je de lessen wekelijks wilt gaan volgen. De kosten zijn dan € 10,– per les. Van tevoren bepaal en betaal je het aantal lessen dat je wilt/kunt volgen. De lessen vinden plaats in de Beemsterzaal van het buurthuis van Zuidoostbeemster aan het Middenpad nr. 2. Voor informatie en opgave: https://www.bertbeweegtje.nl/qigong/

Reacties zijn gesloten.