Qigong op maandagavond in Purmerend

Qigong op maandagavond in Purmerend

Op maandag 13 februari 2023 is er een gratis open les qigong in Purmerend. Deze energietraining die ook wel Chinese yoga wordt genoemd, vindt plaats van 20.00u tot 21.00u bij Centrum Oase aan de Amstellaan 2. Met qigong werk je o.a. aan energie door heel je lichaam, weerstand, innerlijke kracht, flexibiliteit, conditie, balans, geestelijke rust.

Is qigong moeilijk? Nee dat is het helemaal niet. Want qigong bestaat uit een serie eenvoudige oefeningen die je meteen mee kunt doen. Het zijn bewegingen met aandacht (mindful) en op het ritme van je ademhaling, Daardoor zijn ze langzamer dan de bewegingen die je bij gymnastiek gewend bent. Als je bekend bent met tai chi: de qigongoefeningen hebben dezelfde snelheid. Het verschil is dat de bewegingen geen vaststaande volgorde hebben, want ze staan los van elkaar. Omdat je dan minder hoeft te onthouden is er een sneller effect.

Wat ik nog een ander voordeel vind is dat als je naar de les gaat je niet hoeft na te denken over welke kleding je zult aantrekken. Het kan in de kleding die je dagelijks aan hebt, omdat je van deze bewegingen nauwelijks zult transpireren. Oh ja… als je de qigong graag overdag doet, dan kun je vragen of er nog plek is bij de bestaande groep die op maandagmorgen van 10.00u tot 11.00u actief is in Centrum Oase. De kosten zijn te overzien: je betaalt 10 euro per keer en alleen voor de keren dat je daadwerkelijk komt. Meer informatie en opgave: https://www.bertbeweegtje.nl/qigong/

 

Reacties zijn gesloten.