Wandelgesprekken

Wandelgesprekken in groepsverband

Luisteraar en verteller
In wandelgesprekken onderzoeken we in tweetallen (liefst gevormd door mensen die elkaar niet kennen) wat we eigenlijk graag willen, wat ons tegenhoudt en welke eerste stap we zouden kunnen nemen om te doen wat we willen. In deze gesprekken praat de een en luistert de ander.  De luisteraar vraagt af en toe door om het gesprek te verdiepen. Na enige tijd draaien we de rollen om.
foto4

Evenwicht
Het gesprek kan gaan over “bewegen”, maar andere onderwerpen kunnen ook. Het leert ons gevoel te krijgen voor het evenwicht tussen luisteren en vertellen.

Praktisch
Om tien uur starten we met koffie/thee en maken kennis met elkaar. Ik vertel dan wat de bedoeling is. Via loting krijg je een wandelgenoot (iemand die je niet kent) aangewezen en je gaat met hem of haar wandelen. Je beslist onderling wie er luistert en wie er vertelt. Na een half uur draai je de rollen om. Je komt na een uur terug om koffie of thee te drinken. Daarna ga je opnieuw wandelen met een andere partner. Na weer een uur kom je terug om tijdens koffie/thee wat na te praten. Tijdens het napraten gaan we niet in op de inhoud van het besprokene, maar op hoe je het luisteren en vertellen hebt ervaren.

foto5

Wandelgesprekken: in groepen van 4 tot 16 personen. Kosten: €10,– pp inclusief koffie/thee.
Vertrek: vanaf Z-innkapel Prinses Wilhelminasingel 39 in Zuidoostbeemster
Datum:  Nog nader vast te stellen. Ook kunnen groepen van minimaal 4 personen  een aanvraag doen voor een andere datum.

Voorbeeld van dagindeling:
9.45-10.00: aankomst
10.00-10.15: 
kennismaking en voorbespreking
10.15-11.15: in tweetallen eropuit: de een vertelt de ander luistert, wisselen na een half uur.
11.15-11.30: pauze met koffie/thee en iets lekkers
11.30-12.30: in andere tweetallen eropuit: de een vertelt de ander luistert. Wisselen na een half uur.
12.30-13.00: nabespreking 

Inschrijven:
Vul hieronder het formulier in, om deel te nemen aan een wandeling:
Inschrijfformulier

Wandelgesprekken individueel

Iets veranderen?
Wil je iets veranderen in je leven maar je weet niet hoe? Of je weet wel hoe, maar je durft geen eerste stap te nemen. Dan kun je in een individueel gesprek proberen een stapje verder te komen.

Waarom wandelen?
Als je wandelt, lijkt het wel of je gemakkelijker praat en of je gedachten stromen in plaats van in een rondje draaien. Je ziet voor jezelf eerder oplossingen.

Hoe gaat zo’n gesprek?
Niet alleen het wandelen zorgt dat je eerder tot oplossingen komt. Ook het feit dat je vrijuit kunt praten helpt je. Wandelcoach Bert luistert en als iets hem niet duidelijk is, vraagt hij door. Ook zorgt hij ervoor, dat je bij het onderwerp blijft dat je wilde aansnijden.

Individueel wandelgesprek
Op aanvraag. (Neem hiervoor even contact met mij op.) Kosten € 25,– per uur.

Reacties zijn gesloten.